Wilt u een Energieprestatiekeuring (EPK) uitvoeren?

Om een EPK uit te voeren moeten de volgende stappen worden doorlopen, wij kunnen u hierbij assisteren.

  1. Vul de Filter Erkende Maatregelen energiebesparing (FEM) in
  2. Vraag offertes op voor de nog uit te voeren maatregelen
  3. Voer deze maatregelen uit

1. Filter Erkende Maatregelen energiebesparing invullen

De Wet milieubeheer (Wm) verplicht bedrijven en instellingen om energiebesparende maatregelen uit te voeren met een terugverdientijd van minder dan vijf jaar. Om bedrijven tegemoet te komen is er een tool ontwikkeld waarmee u kunt achterhalen welke maatregelen u nog moet treffen. Deze tool is de Filter Erkende Maatregelen energiebesparing en kunt u vinden op de website van Infomil. De FEM bestaat uit een gedetailleerde vragenlijst over de energiehuishouding in uw gebouw(en). Aan het eind komt er een rapport uit waarmee u inzicht krijgt in hoeverre er voor uw gebouw(en) al energiebesparende maatregelen zijn genomen, of wat de mogelijkheden zijn voor verdere energiebesparing. Indien u niet uit de FEM komt omdat uw energiehuishouding te complex is kunnen wij u hierbij helpen. Wij komen dan bij u langs voor een scan van uw gebouw(en).

2. Offertes opvragen voor de nog uit te voeren energiebesparende maatregel(en)

Nadat u FEM heeft ingevuld is er een rapport uitgekomen. In dit rapport kunt u zien welke energiebesparende maatregel(en) u reeds heeft getroffen, evenals welke u nog moet treffen om aan de Wet milieubeheer te voldoen. Voor deze energiebesparende maatregele(n) kunt u nu offertes gaan opvragen. Door een samenwerking met UNETO-VNI kunnen wij u een lijst met gekwalificeerde installateurs aanleveren waarbij u deze offertes kunt opvragen. Zo weet u zeker dat de installatie soepel verloopt.

3. Het uitvoeren van de energiebesparende maatregel(en)

Wanneer u een aantal offertes binnen heeft kunt u deze vergelijken en de best passende selecteren. Ook hierbij kunnen wij u assisteren. Als u (een) offerte(s) heeft gekozen kunt u aan de slag met het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen(en). Vaak heeft u recht op subsidies als de Energie Investerings Aftrek (EIA) of zijn er andere financierings mogelijkheden. Wij kunnen hier u hier ook advies over geven. Wanneer de energiebesparende maatregel(en) is/zijn doorgevoerd voldoet u aan de Wet milieubeheer, indien nodig kunnen wij nog een laatste check doen om u ervan verzekeren dat de maatregelen correct zijn uitgevoerd. U bespaart nu energie en dus geld én u werkt aan een groen imago.

 

Als u in dit proces hulp nodig heeft kunt u altijd gratis contact met ons opnemen.